Stijn Aertgeerts

 

Stijn Aertgeerts, geboren op 21 december 1992, zette zijn eerste stappen in de muzikale wereld op 6-jarige leeftijd bij de Kon.
Fanfare De GoorseStijn Dirigent Bloesem te Heist-Goor (Heist op den Berg). Hier kreeg hij zijn eerste lessen van Geert Van Looy.

Nadien ging Stijn voor notenleer en instrumentles naar de gemeentelijke muziekacademie van Heist op den Berg. Enkele jaren later werd hij ontdekt door Arthur Vanderhoeft, die Stijn vroeg om zijn muzikale kwaliteiten nog verder uit te breiden aan de Muziekacademie van Antwerpen, waar hij Bugel en Cornet ging studeren. Dankzij Arthur Vanderhoeft kreeg Stijn de kans om mee te spelen met De European Youth Brass Band van 2006.
Dit ter gelegenheid van de European Brass Band Championships in Belfast. Eén jaar later nam hij nogmaals deel als cornettist met de European Youth Brass Band in Birmingham. Beide jaren werd Brass Band Willebroek Europees kampioen. In Birmingham werd Stijn Aertgeerts aangesproken door Frans Violet met de vraag Young Brass Band Willebroek te vervoegen.

Deze uitdaging werd aanvaard en nog geen jaar later werd er, in overleg met Arthur Vanderhoeft, overgeschakeld naar es-bas. Bas-tuba werd zijn ding en na enkele maanden speelde Stijn bij Brass Band Willebroek waar hij momenteel nog steeds actief is. Frans Violet werd zijn nieuwe leraar in de Kunsthumaniora van Brussel, waar Stijn 2 jaar later afstudeerde.

Ondertussen behaalde Stijn verscheidene titels op provinciale en nationale kampioenschappen. In 2009 en 2010 volgde Stijn masterclasses bij de portugese Sergio Carlino en bij nog twee Engelse bassisten Les Neish en James Gourlay.Bij deze laatste kon hij zelfs thuis enkele lessen volgen.

In 2010 zette Stijn zijn opleiding verder aan het Conservatorium van Antwerpen waar hij nog steeds les krijgt van Frans Violet. Stijn volgde hier ook een opleiding “directie”.

Stijn is dirigent sinds April 2016 van onze brassband.